Nieuwe tenten voor de Stichting Zeilvaart Warmond

Persbericht

De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert jaarlijks verschillende zeilwedstrijden en evenementen voor historische zeilende bedrijfsvaartuigen op en rondom de Kagerplassen. Dergelijke schepen werden vroeger gebruikt voor het vervoer van bollen, mest, zand, groenten en bloemen door de ondiepe sloten van het Westland en de Bollenstreek.

Voorbeelden van de wedstrijden zijn de Westlander Zeildagen, de Gouden Gaffel wedstrijden, de Turfrace en de jaarlijkse Strontrace waarvan Warmond het keerpunt is. Al deze evenementen zijn gratis te bezoeken in park Groot Leerust te Warmond en de deelnemende schepen zijn live te aanschouwen bij de start, de finish en/of langs de route. Ook zijn de schepen tijdens de wedstrijden live te volgen op internet via het Track en Trace systeem.

De Stichting Zeilvaart Warmond zet zich non profit in om de samenkomst van schippers, bemanning, publiek, vrijwilligers en bestuursleden uit de gemeente Teylingen en omstreken mogelijk te maken. Als onderkomen tijdens de evenementen maken zij gebruik van een aantal tenten in park Groot Leerust te Warmond. Deze tenten waren toe aan vernieuwing en het bestuur is daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te realiseren.

Aan het Jacoba van Beijerenfonds Teylingen (JvBF) is hiervoor een bijdrage gevraagd waar onlangs positief op gereageerd is. Met de verkoop van de oude tenten en een veiling van nautische items is het resterende bedrag bij elkaar gebracht. Op de feestavond van het 50 jarig jubileum van de Strontrace heeft Paul Stol van het JvBF Teylingen een cheque van € 1.500,- overhandigd aan Henk Keijzer (voorzitter) van de Stichting Zeilvaart Warmond.

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen wil een brug slaan tussen initiatiefnemers en giften van donateurs die de leefbaarheid verbeteren. Met inzet van kennis en het netwerk wil het fonds zoveel mogelijk inwoners van Teylingen in beweging brengen om initiatieven op te pakken en tot realisatie te brengen. Voor meer informatie kunt terecht op de website van het Jacoba van Beieren Fonds Teylingen (www.jacobavanbeierenfondsteylingen.nl).