Track & Trace

De Stichting Zeilvaart Warmond heeft al ruim 10 jaar een eigen Track & Trace systeem in de lucht. U kunt alle wedstrijden van de Stichting en van de Vereniging Zeilvracht sinds de Turfrace van 2010 terugspelen. In de loop van de jaren is het aantal wedstrijden steeds uitgebreid en met het systeem kunt u ook wedstrijden als de Slag in de Rondte en de Zeilfort Zandrace live bekijken en achteraf terugspelen.

U vindt de Track & Trace op

https://tt.zeilvaartwarmond.nl


Naast de website is er ook een app voor uw mobiele telefoon:


Scan de QR code met uw Android telefoon en installeer de gratis Track & Trace app


Scan deze QR code voor een gratis download uit de Apple App Store


Hoe werkt het?

Vóór het evenement

In de periode vóór het evenement ziet u alleen een pagina met een aankondiging.

Tijdens een evenement

Na het selecteren van het evenement (naam van het evenement, jaar en eventueel de dag) komt u tijdens de wedstrijd op de “live” pagina. Hier ziet u de schepen op de kaart ‘geplot’. De pagina wordt elke minuut ververst. De schepen sturen ook elke minuut of om de twee minuten hun nieuwe positie door.

U kunt inzoomen en uitzoomen met de naviagtieknoppen rechtsonderaan op het scherm. Verplaatsen doet u door de kaart met de muis te “slepen”.

Rechtsboven ziet u een “menu” knop. Als u daarop klikt kunt u de kleurcodering van de schepen zien. Ook kunt u een van de schepen selecteren (selectieknopje achter de naam). De kaart verplaatst zich dan zodanig dat het gekozen schip midden op het scherm komt. Klikt u ook “Automatisch volgen” aan, dan blijft dit schip ook na het verversen van het scherm in het midden staan. Kiest u “Alle schepen” dan zoomt de kaart zover uit dat alle schepen in beeld komen.

Op het menu staan ook nog de vinkjes voor “route”, “labels”, “wind”, “weer” en “twitter”. Met deze vinkjes kunt u de desbetreffende informatie op het scherm aan en uitzetten.

Voor een ongehinderd zicht op de kaart kunt u het menu ook weer sluiten natuurlijk.

Replay

Rechtsboven op het scherm ziet u ook een knop “replay”. Als u daarop klikt gaat u naar een pagina waarop het verloop van de wedstrijd vanaf het begin is terug te spelen (zie hieronder).

Na een evenement

Na een evenement komt u direct op de “replay” pagina.

Onderaan de replay pagina zitten knoppen waarmee u het afspelen kunt starten, stoppen en sneller of langzamer laten verlopen. U kunt met de schuifbalk boven de knoppen ook direct naar een ander moment in de wedstrijd “schuiven”.

Ook hier kunt u met de navigatieknoppen in en uitzoomen. Verplaatsen doet u weer door de kaart met de muis te verslepen.

Via het menu rechtsboven kunt u snel een schip opzoeken, alle schepen in beeld brengen en schepen volgen, net als bij de “live” pagina.