Nieuws

In Workum geen nautische markt in het weekend voor de strontweek en ook geen Liereliet, en dus ook geen busreis op 18 oktober naar de start. Maar wel een Strontrace, een Beurtveer en een visserijwedstrijd! Op maandag 18 oktober vertrekken er in alle stilte dus wel degelijk een aantal schepen vanuit Friesland naar Warmond met de bekende lading gedroogde koemest. Normaal gesproken is de start in Workum een groot feest met veel publiek. De organisatie daar heeft helaas moeten besluiten dat dat vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen geen doorgang kan vinden, maar de schepen komen wel naar Warmond.

De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert de ontvangst van de strontschepen in Warmond en staat op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober in Park Groot Leerust in Warmond paraat met erwtensoep en broodjes worst voor de (meestal) hongerige bemanningsleden. Ook dit jaar zorgt de Stichting weer voor een retourvracht in de vorm van een partij bloembollen, vriendelijk gesponsord door een van de plaatselijke bollenboeren.

De door de schepen aangevoerde gedroogde koemest is ook dit jaar weer tegen een schappelijke prijs te koop. Uitstekende mest om een jaar lang uw (moes)tuin groen en fris te houden. Wilt u zeker stellen dat u niet misgrijpt, bestel dan vooraf uw voorrad door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komt u op dinsdag 19 of woensdag 20 oktober naar het park, houd dan voldoende afstand. Helaas is er in het park geen kopje koffie of een drankje te verkrijgen. De schepen zijn te volgen via Track&Trace op https://ttsr.zeilvaartwarmond.nl.

Vrijdagochtend 24 september om 07:30 uur gaat de 36ste Turfrace van start. U kunt met de fiets of de auto natuurlijk altijd een kijkje langs de route nemen, maar het is dan wel handig om te weten waar de schepn zijn. Alle deelnemers krijgen een GPS tracker mee en zijn te volgen op de Track&Trace pagina's van de Stichting Zeilvaart Warmond.

Klik op de volgende links:

op vrijdag: https://tttrvr.zeilvaartwarmond.nl

op zaterdag: https://tttrza.zeilvaartwarmond.nl

op zondag: https://tttrzo.zeilvaartwarmond.nl

Meer info op de Track&Trace pagina.

Vandaag de inschrijfformulieren voor de Turfrace 2021 per e-mail naar de schippers uitgestuurd. Geen e-mail ontvangen en wil je met je zeilende historische bedrijfsvaartuig of met je Scoutinggroep toch graag meedoen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Stichting Zeilvaart Warmond is voornemens om de Gouden Gaffelwedstrijden, weer als vanouds vanuit Park Groot Leerust, te organiseren op 28 en 29 augustus 2021. Vooralsnog gaan we ervan uit dat we alleen voor het publiek wat beperkende maatregelen moeten nemen, maar dat voor schippers en bemanningen op de wal alleen nog de 1,5 meter maatregel van kracht is.

Het is echter ook mogelijk dat de overheid ons een maximum aantal deelnemers oplegt. Daarom nodigen we de schippers nu al uit, zich voor de Gouden Gaffelwedstrijden aan te melden. We maken dan een lijst op volgorde van aanmelden. Mochten het aantal deelnemers dan gemaximaliseerd worden, dan geldt de volgorde van deze lijst. Formele inschrijving met opgave van deelnemers aan de BBQ etc., volgt later.

Niets is zeker in deze wereld, en dus kan er op het laatste moment nog van alles veranderen. Daarvoor hebben we als noodscenario Plan B achter de hand (zelfde aanpak als in 2020, zonder publiek, vanaf de steiger op 't Joppe).

Helaas hebben we moeten besluiten ook dit jaar de Westlander Zeildagen af te gelasten. We hebben nog een poging gedaan om toestemming te krijgen voor een wedstrijd in afgeslankte vorm, maar het mocht niet baten. Gelijke monikken, gelijke kappen...

Dus: we kijken vol goede moed vooruit naar de Gouden Gaffel wedstrijden op 28 en 29 augustus!