Nieuws

De Gouden Gaffel wedstrijden 2022 staan voor 27 en 28 augustus op het programma. Inmiddels hebben zich voldoende deelnemers aangemeld om er weer een mooi evenement van te maken en de voorbereidingen zijn in volle gang!

Tot onze grote spijt moeten we melden dat we de Westalnder Zeildagen van 11 en 12 juni moeten afgelasten. Helaas hebben we slecht 5 inschrijvingen voor de beurtveerwedstrijd op zaterdag en 7 deelnemers voor de hardzeilwedstrijd. Zeker voor de beurtveerwedstrijd is dat te ver van het minimum aantal van 8 deelnemers om er een spannende strijd van te maken.
Teleurstellend voor het bestuur, de vrijwilligers en de donateurs van de Stichting, maar vooral ook teleurstellend voor de schippers die zich wel opgegeven hebben.
Overigens gaat de aangekondigde donateurs- /schippersbijeenkomst op vrijdagavond 10 juni wel door.
Hopelijk trekt de belangstelling voor het wedstrijdzeilen met historische bedrijfsvaartuigen in de loop van het seizoen weer aan en kunnen de Gouden Gaffelwedstrijden in augustus en de Turfrace in september dit jaar wel doorgaan.

Na twee jaar zonder Westlander Zeildagen, zijn we verheugd dat we dit jaar weer twee dagen de strijd met elkaar kunnen aangaan voor de "Hylke Tromp" wisseltrofee en de Westlander Zeildagen Scheepsbel. De Westlander Zeildagen zijn dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Alle schippers hebben een uitnodinging voor de inschrijving ontvangen en een de eerste inschrijving is inmiddels al binnen (zie de Schippers pagina).

De wedstrijden starten zaterdag 11 juni omstreeks 10:00 uur vanaf de steiger op 't Joppe, maar de rest van het weekend is Park Groot Leerust onze thuisbasis. Nu de pandemie zo goed als voorbij lijkt te zijn is het publiek ook weer van harte welkom. Op zaterdag rond lunchtijd komen alle schepen naar het Park en blijven daar een half uur liggen. Een mooie gelegenheid om schepen te bewonderen en de bemanning aan te moedigen voor het tweede deel van de beurtveerwedstrijd. Uiterlijk 17:00 uur moeten de schepen in het Park finishen.

Op zondag varen we een of meer hardzeilwedstrijden met vliegende start op 't Joppe. We vertrekken rond 10:00 uur van het Park en de eerste start is rond 10:30 uur. De strijd is vanaf het strandje op Koudenhoorn voor een goed deel te volgen, maar u zit helemaal eersterang als u met de Heere Schouten overvaart naar de Zwanburgerpolder en naar het uitkijkpunt loopt.

Meer info volgt...

In Workum geen nautische markt in het weekend voor de strontweek en ook geen Liereliet, en dus ook geen busreis op 18 oktober naar de start. Maar wel een Strontrace, een Beurtveer en een visserijwedstrijd! Op maandag 18 oktober vertrekken er in alle stilte dus wel degelijk een aantal schepen vanuit Friesland naar Warmond met de bekende lading gedroogde koemest. Normaal gesproken is de start in Workum een groot feest met veel publiek. De organisatie daar heeft helaas moeten besluiten dat dat vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen geen doorgang kan vinden, maar de schepen komen wel naar Warmond.

De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert de ontvangst van de strontschepen in Warmond en staat op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober in Park Groot Leerust in Warmond paraat met erwtensoep en broodjes worst voor de (meestal) hongerige bemanningsleden. Ook dit jaar zorgt de Stichting weer voor een retourvracht in de vorm van een partij bloembollen, vriendelijk gesponsord door een van de plaatselijke bollenboeren.

De door de schepen aangevoerde gedroogde koemest is ook dit jaar weer tegen een schappelijke prijs te koop. Uitstekende mest om een jaar lang uw (moes)tuin groen en fris te houden. Wilt u zeker stellen dat u niet misgrijpt, bestel dan vooraf uw voorrad door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komt u op dinsdag 19 of woensdag 20 oktober naar het park, houd dan voldoende afstand. Helaas is er in het park geen kopje koffie of een drankje te verkrijgen. De schepen zijn te volgen via Track&Trace op https://ttsr.zeilvaartwarmond.nl.

Vrijdagochtend 24 september om 07:30 uur gaat de 36ste Turfrace van start. U kunt met de fiets of de auto natuurlijk altijd een kijkje langs de route nemen, maar het is dan wel handig om te weten waar de schepn zijn. Alle deelnemers krijgen een GPS tracker mee en zijn te volgen op de Track&Trace pagina's van de Stichting Zeilvaart Warmond.

Klik op de volgende links:

op vrijdag: https://tttrvr.zeilvaartwarmond.nl

op zaterdag: https://tttrza.zeilvaartwarmond.nl

op zondag: https://tttrzo.zeilvaartwarmond.nl

Meer info op de Track&Trace pagina.