Stichting Kringloop Herenstraat 63 doneert nieuwe trackers

Warmond, 25 mei 2024 – Sinds 2010 heeft de Stichting Zeilvaart Warmond een Track&Trace systeem voor het volgen van de deelnemers van de door de Stichting georganiseerde zeilwedstrijden met historische bedrijfsvaartuigen. Al snel werd het systeem ook gebruikt voor wedstrijden van de Vereniging Zeilvracht (Beurtveer en Strontrace) en inmiddels kunnen deelnemers en thuisblijvers de verrichtingen van ruim 10 zeilwedstrijden live volgen, en belangrijker, achteraf terugspelen.

Om de schepen te kunnen volgen krijgen ze tijdens de wedstrijden een transponder (tracker) mee. Die stuurt continue de actuele positie van het schip door naar de server van de Stichting, vanwaar de posities bij u op het scherm verschijnen. De huidige trackers zijn al weer zo’n 8 jaar oud en zijn aan vervanging toe. De “oude” 2G netwerken van de telecom providers worden langzaamaan uitgefaseerd en dan kan het systeem alleen nog gebruik maken van de 4G en 5G netwerken.

De Stichting Zeilvaart Warmond heeft de Stichting Kringloop Herenstraat 63 uit Voorhout bereid gevonden de nieuwe 4G trackers te doneren. Afgelopen zaterdag werd tijdens de Westlander Zeildagen door Gerard Rutgrink van de Kringloop winkel een checque van € 812,50 overhandigd aan voorzitter Henk Keijzer.