Gouden Gaffel 2023

Op 26 en 27 augustus organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond voor de 31ste keer de Gouden Gaffel Wedstrijden. Deze wedstrijden voor historische zeilende bedrijfsvaartuigen bestaan uit twee afzonderlijke onderdelen. Op zaterdag starten de deelnemende schepen om 10 uur vanuit Park Groot Leerust voor een beurtveer tocht over de Kagerplassen. Op een groot aantal plaatsen op de Kaag zijn punten te verdienen. Ofwel door het ophalen van een stickertje, danwel voor het doorvaren van een bepaald water, zoals de Boerenbuurt. Het vertrek en de aankomst (rond 17:00 uur) van de schepen is natuurlijk in Park Groot Leerust in levende lijve te aanschouwen. Maar ook onder de middag is er veel te zien als de schepen tussen 12:00 uur en 14:00 uur naar Warmond terugkeren voor een verplichte rustpauze van een half uur.

Op zondag is er weer een traditionele hardzeilwedstrijd op ’t Joppe en mogelijk ook op het Sweiland, Laeck, Warckerlee, Norremeer en Stoombotengat. De uit te zetten baan is afhankelijk van de wind en de windrichting en zal pas zondagochtend bij het palaver aan de schippers worden medegedeeld.

De prijsuitreiking is op zondagmiddag rond 14:30 uur.

Voor wie niet naar het park kan komen, zijn de wedstrijden van zaterdag en zondag ook op ons (binnenkort vernieuwde) Track & Trace systeem te volgen. Zie onze Track & Trace pagina.

Inmiddels is de inschrijving voor de wedstrijd geopend en de deelnemerslijst (tot nu toe) kunt u vinden op de Schipperspagina.