Geslaagde winterbijeenkomst, Pondskoekersluis naar Delfshaven

Warmond, 21 februari – De Stichting Zeilvaart Warmond hield afgelopen woensdag weer haar jaarlijkse winterbijeenkomst voor donateurs, schippers en vrijwilligers. Traditioneel genoten de gasten van een Captain’s Dinner en een lezing, die dit keer verzorgd werd door Jan Marijt van de jubilerende Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig, de LVBHB, kortweg Het Historisch Bedrijfsvaartuig.

Tussen de bedrijven door werd de overall prijs 2023 uitgereikt. De prijs, een in koper uitgevoerde maquette van de Pondskoekersluis, is een wisselprijs, ooit beschikbaar gesteld door de oprichter van de stichting, Hylke Tromp. Dit jaar ging de prijs naar de nummer twee op de lijst, De Twee Gebroeders van schipper Hilbert Teeuwen uit Delfshaven, omdat er door vakanties en drukke werkzaamheden geen bemanningsleden van de op nummer een geplaatste kagenaar Hylke Tromp aanwezig waren.

Tijdens de presentatie van de LVBHB werd het jubileumprogramma voor de komende zomer uit de doeken gedaan. De leden van de vereniging varen een ruim 1000 kilometer lange erfgoed-tour door Nederland, waarbij ze ook Leiden en de Kagerplassen aandoen. Het programma is uitgebreid terug te vinden op de website van de vereniging: www.lvbhb.nl. Zet in ieder geval deze data in uw agenda voor een gezellig dagje uit in een van de mooie steden die Nederland kent:

6 en 7 juli – Middelburg
9 en 10 juli – Willemstad
12 en 13 juli – Den Bosch
15 en 16 juli – Maasbracht
19 en 20 juli – Nijmegen
22 en 23 juli – Vreeswijk
25 juli – Rotterdam
27 en 28 juli – Leiden en de Kagerplassen
29 en 30 juli – Amsterdam
1 augustus – Enkhuizen
5 en 6 augustus – Leeuwarden
10 augustus – Groningen
15 augustus – Dronten
17 en 18 augustus – Hasselt