50 jaar Strontrace

Met de Turfrace nog maar net achter ons, gaan we ons opmaken voor de Strontrace. Dit jaar het 50 jarig jubileum met extra feestelijkheden in Park Groot Leerust. Wat dat allemaal is, houden we nog even geheim, maar met 19 deelnemers, die elk 2 uur voor de wal van Park Groot Leerust blijven liggen, wordt het op 24 en 25 oktober zeker een gezellige boel. Eén tipje van de sluier willen we wel alvast oplichten: op dinsdagavond 24 oktober wordt in de tent in het park een ‘strontveiling’ georganiseerd, waar, naast de aangebrachte zakken (gedroogde) koemest, ook bloembollen, memorabilia van 50 jaar Strontrace en andere nautische zaken worden geveild. Veilingmeester is Ard van de Steur en het geheel wordt muzikaal omlijst door het Warmonds Schippertjeskoor.

Ook bij de start in Workum zijn er extra feestelijkheden, zo is daar het nieuwe boek ’50 jaar bikkelen’ te koop en wordt op maandagochtend een nieuwe documentaire van de Leidse Video en Smalfilm Liga over de geschiedenis van de mestvaart gepresenteerd.

De Stichting Zeilvaart Warmond heeft, zoals we dat al jaren doen, een bus gecharterd om op maandag 23 oktober de presentatie van de documentaire en de altijd spectaculaire start van de Visserij, de Strontrace en het Beurtveer live mee te kunnen maken. Er zijn nog plaatsen in de bus beschikbaar en wil je mee voor een fantastisch dagje uit, geef je dan op via info@zeilvaartwarmond.nl. Bij terugkomst in Warmond eten we gezamenlijk erwtensoep bij Het Wapen van Warmond. Kosten voor de bus zijn €25 voor donateurs en €27,50 voor niet-donateurs. De erwtensoepmaaltijd betaalt u rechtstreeks aan de waard.