Dit jaar alweer de 48ste editie van deze mooie race van Workum naar Warmond en terug. De Strontweek begint in Workum op vrijdagavond en zaterdag met optredens van het Liereliet en klompzeilwedstrijd over de “Diepe Dolte”. Zondag is er weer de bekende markt rond de havenkom en loopt de haven vol met vissersschepen, stront- en beurtveerschepen. Ook dan zijn er optredens van onder andere Onstuimig Schuim en shantykoor de Compagniezangers. Op maandag 17 oktober is dan eindelijk om 12:00 uur de start van de visserij, om 13:00 uur de start van de strontrace en vervolgens de start van de beurtveerschepen. Elk jaar weer een fantastisch gezicht om al die schepen vanuit de havenkom, door ’t Soal naar het IJsselmeer te zien vertrekken. En wie wil dat nou niet een keer gezien hebben?

Naar de start
De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert na twee jaar coronaperikelen weer een busreis naar de start in Workum. We vertrekken om 09:00 uur op 17 oktober vanuit Warmond. De precieze plaats van vertrek is in verband met de werkzaamheden aan de Herenweg nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het de Gemeentehaven. Na het meebeleven van de start heeft u nog een paar uur om de stad Workum te bekijken en bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het Jopie Huismanmuseum. Om 16:30 uur vertrekken we weer richting Warmond, waar we in het Wapen van Warmond verwacht worden voor een overheerlijke erwtensoepmaaltijd. De kosten van de bus zijn € 30.- per persoon. De erwtensoepmaaltijd rekent u rechtstreeks met het Wapen af.

Aanmelden voor de busreis
Voor de bus en de erwtensoepmaaltijd kunt u zich opgeven door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van het aantal buspassagiers en het aantal deelnemers aan de erwtensoepmaaltijd in het Wapen. NB Bij onvoldoende belangstelling behouden we ons het recht voor de busreis en/of de erwtensoepmaaltijd niet door te laten gaan. Er zijn dan voor u uiteraard ook geen kosten.

Keerpunt Warmond
Op dinsdag 18 en mogelijk ook nog woensdag 19 oktober komen de schepen aan in Warmond. Na een pauze van een uur vertrekken ze weer terug naar Workum. Op het schelpenpad in het Park laat elk schip vijf zakken gedroogde koemest achter, die we aan belangstellenden mogen verkopen voor de gunstige prijs van € 15 per zak. De winkelprijs van deze zakken Culterra gedroogde koemest van 25 kg (goed voor circa 250 m2) ligt rond de € 40, dus u krijgt ze bij ons echt voor een koopje). Met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u uw bestelling plaatsen. Levering onder voorbehoud van aanvoer.
Overigens kunt u de schepen op weg naar Warmond volgen via Track&Trace: https://tt.zeilvaartwarmond.nl, of met de gratis Android of iOS app (op de website www.zeilvaartwarmond.nl vindt u de links om deze app op uw telefoon of tablet te installeren).