Na twee jaar zonder Westlander Zeildagen, zijn we verheugd dat we dit jaar weer twee dagen de strijd met elkaar kunnen aangaan voor de "Hylke Tromp" wisseltrofee en de Westlander Zeildagen Scheepsbel. De Westlander Zeildagen zijn dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Alle schippers hebben een uitnodinging voor de inschrijving ontvangen en een de eerste inschrijving is inmiddels al binnen (zie de Schippers pagina).

De wedstrijden starten zaterdag 11 juni omstreeks 10:00 uur vanaf de steiger op 't Joppe, maar de rest van het weekend is Park Groot Leerust onze thuisbasis. Nu de pandemie zo goed als voorbij lijkt te zijn is het publiek ook weer van harte welkom. Op zaterdag rond lunchtijd komen alle schepen naar het Park en blijven daar een half uur liggen. Een mooie gelegenheid om schepen te bewonderen en de bemanning aan te moedigen voor het tweede deel van de beurtveerwedstrijd. Uiterlijk 17:00 uur moeten de schepen in het Park finishen.

Op zondag varen we een of meer hardzeilwedstrijden met vliegende start op 't Joppe. We vertrekken rond 10:00 uur van het Park en de eerste start is rond 10:30 uur. De strijd is vanaf het strandje op Koudenhoorn voor een goed deel te volgen, maar u zit helemaal eersterang als u met de Heere Schouten overvaart naar de Zwanburgerpolder en naar het uitkijkpunt loopt.

Meer info volgt...