In Workum geen nautische markt in het weekend voor de strontweek en ook geen Liereliet, en dus ook geen busreis op 18 oktober naar de start. Maar wel een Strontrace, een Beurtveer en een visserijwedstrijd! Op maandag 18 oktober vertrekken er in alle stilte dus wel degelijk een aantal schepen vanuit Friesland naar Warmond met de bekende lading gedroogde koemest. Normaal gesproken is de start in Workum een groot feest met veel publiek. De organisatie daar heeft helaas moeten besluiten dat dat vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen geen doorgang kan vinden, maar de schepen komen wel naar Warmond.

De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert de ontvangst van de strontschepen in Warmond en staat op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober in Park Groot Leerust in Warmond paraat met erwtensoep en broodjes worst voor de (meestal) hongerige bemanningsleden. Ook dit jaar zorgt de Stichting weer voor een retourvracht in de vorm van een partij bloembollen, vriendelijk gesponsord door een van de plaatselijke bollenboeren.

De door de schepen aangevoerde gedroogde koemest is ook dit jaar weer tegen een schappelijke prijs te koop. Uitstekende mest om een jaar lang uw (moes)tuin groen en fris te houden. Wilt u zeker stellen dat u niet misgrijpt, bestel dan vooraf uw voorrad door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komt u op dinsdag 19 of woensdag 20 oktober naar het park, houd dan voldoende afstand. Helaas is er in het park geen kopje koffie of een drankje te verkrijgen. De schepen zijn te volgen via Track&Trace op https://ttsr.zeilvaartwarmond.nl.