Op 22 oktober organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond weer een busreis naar de start van de Strontrace in Workum. We vertrekken om 08:00 uur 's ochtends vanaf de Meerrustlaan in Warmond en zijn circa 19:00 uur 's avonds weer terug. Op de heenweg stoppen we op de Afsluitdijk voor een bezoek aan het Wadden Center. Dan rijden we door naar de havenkom van Workum, waar om 12:00 uur een kleine 30 visserschepen naar het IJsselmeer vertrekken voor hun visserij wedstrijd. Om 13:00 uur vertrekken de Strontschepen richting Warmond. U kunt ze helpen It Soal uit te trekken en dan meteen een kijkje te nemen bij het vuurtorenhuis van Reid de Jong, de initiatiefnemer van de Strontrace.
Na de start nemen we de bus, of lopen we naar het centrum van Workum voor een bezoekje aan het pittoreske hart van de stad. Om 17:00 uur vertrekken we weer naar Warmond.
Bij terugkomst in Warmond kunt u nog aanschuiven voor een overheerlijke en erwtensoepmaaltijd in Het Wapen van Warmond (niet bij de prijs van de busreis inbegrepen).

Kosten: €25,- voor donateurs van de Stichting Zeilvaart Warmond en €27,50 voor niet-donateurs, inclusief bezoek aan het Wadden Center met een kop koffie. Opgeven door middel van een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..