Uncategorised

De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert de zeilwedstrijden voor historische platbodems niet alleen voor de schippers, maar ook voor de toeschouwers. In het park Groot Leerust is het tijdens de evenementen genieten van de schepen en de unieke sfeer.

De stichting kan deze evenementen organiseren door de financiële steun van donateurs en een aantal sponsors. Willen we dit stukje traditie voor Warmond  echter blijven behouden, dan moet het aantal donateurs nog wel wat uitbreiden. Elke bijdrage is welkom, maar voor een bijdrage van tenminste € 15 per jaar ontvangt u drie keer per jaar ons donateursnieuws, krijgt u een aantrekkelijke korting op de jaarlijkse busreis naar de start van de Strontrace in Workum en bent u van harte welkom op onze winterbijeenkomst in februari.

U kunt zich opgeven als donateur door middel van een mailtje met daarin uw naam, adres en telefoonnummer, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich natuurlijk ook bij een van de evenementen in het park opgeven. U kunt uw bijdrage storten op rekening NL84 RABO 0367 7237 00 tnv St. Zeilvaart Warmond.

De inschrijvingen voor de Strontrace vindt u op de site van de Vereniging Zeilvracht, die in het kader van de Workumse Strontweek, de Beurtveer en Strontrace wedstrijden organiseert. Klik hier.


Hieronder een rekenhulp voor het bepalen van het aantal bemanningsleden voor de Turfrace:


Verslagen en Journaals

Journaals Turfrace 2022

Turfrace 2013 verslag van de Lange Wapper

Turfrace 2012

Turfrace 1984 (eerste Turfrace, verslag zoals opgenomen in Bokkepoot #53)

 

 

Op deze pagina vindt u de links naar de Track & Trace web pagina's van de Stichting Zeilvaart Warmond en de Vereniging Zeilvracht (Strontrace en Beurtveer).

Bekijkt u liever de tracks op uw Android telefoon of uw iPhone, installeer dan de GRATIS Stichting Zeilvaart Warmond Track & Trace app:

Scan de QR code met uw Android telefoon en installeer de Track & Trace app

 

 

QR Code Apple Store

Scan deze QR code voor een download uit de Apple Store

 

De Track & Trace webpagina's van de evenementen (sinds de Turfrace van 2010): kunt u terugkijken op:

https://tt.zeilvaartwarmond.nl

Tijdens een evenement ziet up op deze site uiteraard de schepen live

Hoe werkt het?

Vóór het evenement

In de periode vóór het evenement ziet u alleen een pagina met een aankondiging.

Tijdens een evenement

Na het selecteren van het evenement (naam van het evenement, jaar en eventueel de dag) komt u tijdens de wedstrijd op de "live" pagina. Hier ziet u de schepen op de kaart 'geplot'. De pagina wordt elke minuut ververst. De schepen sturen ook elke minuut of om de twee minuten hun nieuwe positie door.

U kunt inzoomen en uitzoomen met de naviagtieknoppen rechtsonderaan op het scherm. Verplaatsen doet u door de kaart met de muis te "slepen".

Rechtsboven ziet u een "menu" knop. Als u daarop klikt kunt u de kleurcodering van de schepen zien. Ook kunt u een van de schepen selecteren (selectieknopje achter de naam). De kaart verplaatst zich dan zodanig dat het gekozen schip midden op het scherm komt. Klikt u ook "Automatisch volgen" aan, dan blijft dit schip ook na het verversen van het scherm in het midden staan. Kiest u "Alle schepen" dan zoomt de kaart zover uit dat alle schepen in beeld komen.

Op het menu staan ook nog de vinkjes voor "route", "labels", "wind", "weer" en "twitter". Met deze vinkjes kunt u de desbetreffende informatie op het scherm aan en uitzetten.

Voor een ongehinderd zicht op de kaart kunt u het menu ook weer sluiten natuurlijk.

Replay

Rechtsboven op het scherm ziet u ook een knop "replay". Als u daarop klikt gaat u naar een pagina waarop het verloop van de wedstrijd vanaf het begin is terug te spelen (zie hieronder).

Na een evenement

Na een evenement komt u direct op de "replay" pagina.

Onderaan de replay pagina zitten knoppen waarmee u het afspelen kunt starten, stoppen en sneller of langzamer laten verlopen. U kunt met de schuifbalk boven de knoppen ook direct naar een ander moment in de wedstrijd "schuiven".

Ook hier kunt u met de navigatieknoppen in en uitzoomen. Verplaatsen doet u weer door de kaart met de muis te verslepen.

Via het menu rechtsboven kunt u snel een schip opzoeken, alle schepen in beeld brengen en schepen volgen, net als bij de "live" pagina..

In de loop der jaren zijn er heel wat videos van onze evenementent gemaakt. We hebben ze allemaal verzameld op ons videokanaal op YouTube

YouTubelogo.png

Alle beschikbare foto's sinds 1999 zijn ondergebracht op een aparte server met wat meer ruimte:

 

Fotoalbum SZW

 

De meeste foto's zijn ook beschikbaar in hoge(re) resolutie. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het nummer(s) van de gewenste foto('s).

 

Hieronder een foto van Leiden, met op de achtergrond de Koornbrug en op de voorgrond de Nieuwe Rijn vol met Westlanders en Kagenaars. De meeste schepen werden toen geboomd of gejaagd. Klik op de foto voor een hoge resolutie bestand.

En hier nog een plaatje, genomen vanaf de Koornbrug van hierboven in dezelfde richting.

P7181125b