We hebben gelukkig voldoende deelnemers om er weer een fantastisch weekend van te maken. Een jubileum deze keer. We organiseren de Gouden Gaffel Wedstrijden dit jaar voor de 25ste keer en we maken het extra feestelijk. De horeca wordt op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur verzorgd vanuit de theekoepel door Bistro La Croƻte / De Zon en op zaterdagmiddag van 16:00 uur tot 18:00 uur treedt Sabine van der Loos met haar band Jazzmine op in het Park. Verder hebben we op zaterdag een springkussen en kunt u een heerlijk broodje gerookte paling nuttigen van onze plaatselijk palingroker. Zaterdagavond is er weer de vertrouwde BBQ voor de schippers en hun bemanningen. Er is een beperkt aantal BBQ maaltijden extra aangeschaft en wilt u samen met de schippers nog eens willen genieten van een optreden van Jazzmine, dan kunt u vanaf circa 18:30 uur aanschuiven (reserveren alleen op zaterdag 26 augustus bij de theekoepel).

Klompzeilen
Natuurlijk ook dit jaar weer de enige echte Warmondse Open Klompzeil Kampioenschappen. Vanaf 13:00 uur op zaterdag kan worden ingeschreven en staat er een proefbassin klaar om de scheepjes vaarklaar te maken en de zeilen nog eens goed bij te trimmen. De wedstrijd zelf begint om 14:30 uur en de prijsuitreikingen voor de snelste en voor de mooiste klompen volgen direct na afloop van de wedstrijden.

Wedstrijden
Op zaterdag wordt weer een beurtveerwedstrijd gevaren. De start is om 10:00 uur en de schepen liggen tussen 12:00 uur en 14:00 uur voor een half verplichte middagpauze weer voor de wal in het park. Bij de beurtveerwedstrijd gaat het erom binnen de gestelde tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen door op zoveel mogelijk plaatsen stickertjes op te halen. Slimme tactiek en behendig omgaan met schip en wind is een eerste vereiste om hoog te kunnen eindigen voor deze wedstrijd. Op zondag wordt er na het gezamenlijke ontbijt een of meerdere hardzeilwedstrijden gevaren op 't Joppe en/of het Zweiland. Prijsuitreiking op zondagmiddag rond 14:00 uur.

Volgen
Beschikt u niet zelf over een bootje om de schepen op de plassen te volgen, dan kan dat ook via het track & trace systeem van de Stichting Zeilvaart Warmond. In de tent in het park is een scherm waar de posities van de schepen live kan worden gevolgd. Bent u ook niet in staat om naar het park te komen, dan zijn de schepen thuis op de PC of onderweg op uw mobiel ook live te zien. Zaterdag op http://ttggza.zeilvaartwarmond.nl en zondag op http://ttggzo.zeilvaartwarmond.nl.