Track & Trace

Strontrace: https://ttsr.zeilvaartwarmond.nl

Beurtveer: https://ttbv.zeilvaartwarmond.nl

 

Onderweg ook weten waar de schepen zijn? Scan onderstaande QR code met uw Android telefoon en installeer de Track & Trace app

 

Keerpunt Warmond
Op 22 oktober komen in de loop van de dag de eerste schepen in Warmond aan. Alle schepen en schippers worden met evenveel waardering onthaald, maar de eerste schepen in de “lichte stront” en de “zware stront” worden natuurlijk extra in het zonnetje gezet. De burgemeester van Teylingen onderbreekt jaarlijks het collegeoverleg op dinsdag om de schippers van de eerste schepen een flesje Kaagwater aan te bieden.

Onthulling
De keermeester reikt elk jaar namens de Stichting Zeilvaart Warmond de wisselbekers uit aan de winnaars. Althans tot vorig jaar want vanaf dit jaar zijn er geen wisselbekers meer. In het jaar 2018 is de Strontrace namelijk opgenomen op de landelijke lijst van immaterieel erfgoed. En om dit ook in Warmond zichtbaar te maken wordt er een blijvende herinnering onthuld, waarin de theekoepel (zelf ook een monument) in Park Groot Leerust te Warmond een grote rol gaat spelen.

De onthulling, door burgemeester Carla Breuer, zal plaatsvinden op dinsdag 22 oktober 2019 na aankomst van het eerste schip in Warmond. Het exacte tijdstip hangt helemaal af van de wind, maar de schepen zijn te volgen via de Track&Trace pagina van de Stichting: https://ttsr.zeilvaartwarmond.nl, zodat u een inschatting kunt maken van de aankomsttijd en een kijkje kunt komen nemen in Park Groot Leerust aan de Burg. Ketelaarstraat.

 


  

De Stichting Zeilvaart Warmond organiseert wedstrijden en evenementen met historische zeilende bedrijfsvaartuigen (kleine bruine vloot). De schepen werden vroeger gebruikt voor het vervoer van o.a. bollen, zand, groenten en bloemen door de ondiepe sloten van het Westland en de Bollenstreek.

De Westlanders, Kagenaars, Tjalken, Aken etc. zijn vaak meer dan negentig jaar oud en kunnen onderling nog altijd een spannende wedstrijd zeilen.

We organiseren jaarlijks de Westlander Zeildagen, de Gouden Gaffel wedstrijden, de Turfrace en het keerpunt van de Strontrace. Al deze evenementen zijn gratis te bezoeken.

Om de activiteiten te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van donateurs. Voor hen organiseren we jaarlijks een Winterbijeenkomst.

 

fb

 

 

Hieronder een foto van Leiden, met op de achtergrond de Koornbrug en op de voorgrond de Nieuwe Rijn vol met Westlanders en Kagenaars. De meeste schepen werden toen geboomd of gejaagd. Klik op de foto voor een hoge resolutie bestand.

 

 

© 2000-2017 Stichting Zeilvaart Warmond | Disclamier & Privacy